فوايد مصرف زردآلو
- زردآلو منبع غني بتاکاروتن است و براي تقويت بينايي چشم، جلوگيري از بروز بيماري هاي قلبي و آب مرواريد مؤثر است. اين ميوه سرشار از ويتامين هاي A ،C و آهن است. مواد مغذي موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت مي کنند و فيبر موجود در آن بر عليه بيماري ها مبارزه مي کند.
- زردآلو منبع غني بتاكاروتن (پيش ساز ويتامين A) است. زردآلوهايي كه رنگ نارنجي تيره دارند، حاوي بتاكاروتن بيشتري هستند. مواد غذايي حاوي بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بيماري هاي قلبي، سكته، آب مرواريد و بعضي سرطان ها مي شوند. مقادير بالاي بتاکاروتن و ليکوپن موجود زردآلو باعث مي شود غذاي مفيدي براي حفظ سلامتي قلب باشد. اين دو ماده به عنوان آنتي اکسيدان، از اکسيداسيون Ldl، کلسترول و بروز بيماري قلبي جلوگيري مي کنند. بتاکاروتن در بدن به ويتامين A تبديل مي شود. بنابراين زردآلو منبع غني ويتامين A است که در حفظ بينايي چشم مؤثر است و به عنوان يک آنتي اکسيدان قوي جلوي تخريب سلول ها توسط راديکال هاي آزاد را مي گيرد. راديکال هاي آزاد، عدسي چشم را تخريب و باعث بروز آب مرواريد مي شوند يا اينکه ذخيره خوني چشم ها را از بين برده و باعث تخريب بافت چشم مي شوند.
- زردآلو حاوي فيبرهاي محلول در آب است. مطالعات نشان مي دهد مصرف فيبرهاي محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبيعي و كاهش كلسترول خون مي شود. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست و بيماري هاي روده اي جلوگيري مي کند.
- برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف مواد غني از پتاسيم باعث تنظيم فشارخون مي شود. زردآلوي رسيده به علت دارا بودن ويتامين هاي گروه B براي درمان بيماري هاي عصبي و روحي، بي خوابي، خستگي شديد، گيجي، فراموشي و غيره مفيد است.
- ميوه و هسته شيرين زردآلو به علت دارا بودن ويتامين C براي تقويت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگيري از خونريزي لثه مفيد بوده وبه علت داشتن آهن، در خون سازي مؤثر است. همچنين اين ميوه تصفيه کننده خون، باز كننده عروق، رفع كننده بوي بد دهان بوده و تب بر است. از سوي ديگر، به علت داشتن کبالت براي کم خوني مفيد بوده، التهاب مفاصل را برطرف و ضد نرمي استخوان است.
- زردآلو به علت داشتن مقداري اسيد سالسيليک، براي درد مفاصل و رماتيسم مفيد است. خنک و اشتها آور بوده و خوردن آن باعث رفع تشنگي و عطش مي شود. اين ميوه براي رفع يبوست و بواسير مفيد است.
- گفتني است، مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا مي شود و از يبوست جلوگيري مي كند. براي مصرف برگه، ابتدا آن را با آب شسته و به مدت يك روز در آب خيس كنيد. سپس با استفاده از ليموترش، هنگام صبح ناشتا، برگه خيس خورده را همراه با آب آن ميل کنيد زيرا براي رفع يبوست بسيار مفيد است و حرارت دروني بدن را پايين مي آورد.
- از زياده روي در مصرف زردآلو خودداري کنيد، زيرا مصرف زياد آن در هضم مواد غذايي ايجاد اختلال کرده و دچار اسهال مي شويد اما برگه زردآلو براي قطع اسهال مفيد است. افرادي که ناراحتي کبدي دارند، بايد از زياد خوردن زردآلو پرهيز کنند.
- هسته تلخ زردآلو مواد سمي به نام اسيد سيانيدريک و اسيد پروسيک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است. مصرف زياد زردآلو باعث ايجاد لک هاي سفيد پوستي مي شود.
- زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است، لذا براي سرد مزاجان مضر است.
- اگر زردآلو را همراه با هسته شيرين آن بخوريد، دچار نفخ معده نخواهيد شد. كساني كه دچار سوزش يا نفخ معده هستند، از مصرف زياد زردآلو پرهيز كنند. زردآلو به طور کلي ديرهضم و نفاخ است. بنابراين اشخاص مسن و کودکان بايد از خوردن زياد آن پرهيز کنند.
- زردآلو را هميشه قبل از غذا بخوريد و هسته اش را نيز همراه آن مصرف کنيد، زيرا هسته شيرين زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مي سازد.
- اين ميوه را هنگام ناشتا و با معده خالي نخوريد، زيرا سبب دل پيچه مي شود. زردآلوي کال و نرسيده دير هضم و نفاخ است. همچنين ترشح اسيد معده را افزايش مي دهد و باعث ترش کردن معده مي شود.
- هرگز زردآلو را بعد از غذاهاي سنگين نخوريد. بعد از خوردن زردآلو، آب سرد ننوشيد يا با آب سرد استحمام نکنيد، زيرا باعث ايجاد گاز و نفخ در معده مي شود. اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگيني و نفخ معده شديد، فوراً مقداري زيره را دم کرده و ميل نماييد يا مقداري عرق زيره يا عرق نعنا بخوريد.
- روغن هسته براي نرم کردن پوست مفيد است. روغن هسته اگر تلخ باشد، کرم معده و روده را از بين مي برد. روغن تلخ هسته، ورم مقعد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مي کند.
- همچنين براي تسکين درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانيد.