محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز در گفتوگو با ایکنا؛ با اشاره به ظرفیت بالای فضای مجازی در جهت تبلیغ و ترویج نماز گفت: ما در ستاد اقامه نماز تلاش میکنیم بتوانیم نماز و تاثیر آن را در جامعه را به صورت عملیاتی به اجرا در بیاوریم و از بسترهای مختلف از جمله فضای مجازی فرهنگ نماز را ترویج کنیم؛ همچنین در تلاشیم که بتوانیم فرهنگ و دستاوردهای نماز را در بستر فضای مجازی در اولویتهای برنامههای خود قرار بدهیم.
وی با اشاره راهاندازی رادیو اینترنتی نماز و جزئیات آن گفت: رادیوی اینترنتی نماز در حقیقت با هدف استفاده از ظرفیت صدا در بستر فضای مجازی برای افرادی طراحی شده است که تمایل دارند با استفاده از صوت و صدا از مطالب و محتوای مرتبط با نماز استفاده کنند و این موضوعات برایشان مهیا باشد. همچنین در روزهای سهشنبه هم یک برنامه ترکیبی ۱۷ دقیقهای به نام قرار۱۷، در کانالی تحت همین عنوان راهاندازی کردهایم که میتوانند از آن استفاده کنند.
مقائم مقام ستاد اقامه نماز ادامه داد: سایت این رادیو اینترنتی تحت عنوان www. radio.namaz.ir طراحی شده که افراد میتوانند با مراجعه به سایت از این امکانات بهرهمند شوند. در این رادیو در واقع شعرهای نمازی، داستانهای نمازی، سخنان نمازی، سخنان رهبری و بزرگان در مورد نماز، محتوای اجلاسهای نماز و معرفی اپلیکیشنها و نرمافزارهای این حوزه، محتوای بخش کودکان و سوالات و شبهات در رابطه با نماز و همچنین شیوههای دعوت به نماز طراحی و قرار داده شده است که به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه ما برای استفاده از ظرفیت رسانه و فضای مجازی در عرصه نماز، اقداماتی انجام دادهایم و موضوعات نماز را در سالهای گذشته با موضوعاتی همچون نمازگرام که مبتنی بر عکس بود آغاز و در مرحله بعد نماز و رسانه را پیگیری کرده و درحال حاضر فعالیت رادیو اینترنتی نماز را که مبتنی بر صدا است آغاز کردیم، به ایکنا، گفت: هدف ما این است که از این طریق شبهاتی که در عرصه نماز برای برخی وجود دارد از بین رفته و ترویج فرهنگ نماز در بین اقشار مختلف جامعه انجام شود.
مظفر بیان کرد: رادیو اینترنتی نماز در کل یک مجموعه ترکیبی ۱۷ دقیقهای است که در کانال تلگرامی قرار میگیرد که در این هفده دقیقه موضوعات متعددی ازجمله بحث محتوایی نماز مورد بحث و بررسی با صوت بسیار زیبا قرار میگیرد. البته سعی کردهایم که این بخش محتوایی با صداوسیمای جمهوری اسلامی هم هماهنگ باشد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه افراد میتوانند در این رادیو اینترنتی صدای خود را ضبط کرده و ارسال کنند، افزود: ارائه خاطرات نمازی از سوی کاربران و شنوندگان در این رادیو اینترنتی قرار داده میشود و ما در تلاشیم که یک تعامل ارزشمند با مردم داشته باشیم.
مظفر اظهار کرد: تلاش میکنیم تمام کسانی که تجربه خوبی در دعوت به نماز دارند این موضوع را با ما در میان بگذارند تا ما بتوانیم از ظرفیتهای آنها برای ترویج فرهنگ نماز استفاده کنیم. همچنین برای زیباخوانی نماز در این رادیو اینترنتی از کارشناسان قرآنی بهرهبردهایم که از جمله آنها میتوان به محمد طائب و همچنین در عرصه اذان نیز از اساتید مختلفی بهرهبردهایم.
وی ۱۷ دقیقه را رمز ۱۷ رکعت نماز دانست و بیان کرد: برنامههای ترکیبی پیرامون آن ۱۷ دقیقه و ۱۷ رکعت طراحی کردهایم که ازجمله آنها تفسیر نماز، اخبار و رویدادهای نمازی، زیباخوانی نماز، داستانکها و خاطرات نمازی است که بر روی سایت اینترنتی قرار خواهد گرفت.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه در آینده تولیدات ما در عرصه فضای مجازی بیشتر میشود، به ایکنا گفت: امکان پخش زنده روی سایت اینترنتی را هم پیشبینی کردهایم و تلاش میکنیم در عرصه نماز با این رادیو اینترنتی به شبهات هم پاسخ بدهیم و بر همین اساس از کتابهای حاج آقا قرائتی و سایر انتشارات نماز بهره ببریم تا موضوعات و نیازهای مورد نیاز مخاطب در این حوزه نیز مرتفع شود.
وی یادآور شد: در حوزه انتشارات نیز بخشهای مختلفی داریم. از کتابهای صوتی کم حجم، مفید و موثر نیز در این عرصه بهره بردهایم. از گویندگان خانم نیز در این رادیو استفاده کردهایم .در این رادیو اینترنتی ما بنا به تقاضای مخاطب بخشهای مختلفی را بارگذاری کردهایم و به مخاطب حق انتخاب میدهیم. همین حق انتخاب میتواند سبب جذب مخاطبان بیشتری شود.
مظفر در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایکنا، مبنی بر سایر برنامههای این ستاد برای جلب جوانان به امر نماز آن هم در بستر فضای مجازی، گفت: در بستر فضای مجازی شرایطی را با سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات هماهنگ کردهایم که در قالب یک جشنواره در سال آینده با موضوع ترویج نماز در فضای مجازی در قالب اپلیکیشنها، نرمافزارها، انیمیشنها، کلیپهای کوتاه و امثال برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این جشنواره تمامی افراد حقیقی و حقوقی و تمامی کسانی که در حوزههای اعلام شده قابلیت تولید دارند و یا میتوانند در این حوزه فعالیت کنند شرایطی محیا شده که میتوانند از وجوه اداره شده وزارت ارتباطات از وامهای مشخصی با تسهیلات و امکانات ویژه استفاده کنند. این فعالیتها هم برای تشویق و ترقیب جوانان برای تولید محتوای نمازی در بستر فضای مجازی است.فراخوان این جشنواره هم در سال ۹۷ از طریق خود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام خواهد شد.