حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) در حرم حضرت معصومه (س) به اهمیت فرستادن صلوات اشاره کرد و گفت: صلوات مانند آب بر روی آتش و مایه استغفار و محو گناهان است و در روایت بیان شده که خداوند برای هر صلوات ده برابر درود بر انسان میفرستد همچنین هر کسی دوست دارد با رضایت الهی وارد صحرای محشر شود صلوات زیاد بفرستد.
وی افزود: صلوات فقر را میبرد و عافیت و برکت در زندگی انسان میآورد و برکات معنوی هم دارد؛ در زیارت جامعه کبیره بیان شده که ما وقتی به شما درود میفرستیم نشانه طهارت خلقت ما هست و درون ما را پاک و تزکیه میکند.
رفیعی با اشاره به ۵ اثر صلوات فرستادن اظهار کرد: برخی افراد عادت به فحش و ناسزا دارند به همین دلیل در منزل و پشت تلفن هم تکرار میکنند؛ بنابراین اگر صلوات زیاد تکرار شود باعث حذف عادات بد از یکسو و حفظ این عادت خوب از سوی دیگر میشود.
رفیعی با بیان اینکه عادت، طبع انسان را تغییر میدهد عنوان کرد: مثلا سیگار یکی از کارهای نادرستی است که باعث ضربات اقتصادی و اجتماعی و سرطان ریه و … میشود و گاهی این معضل برای برخی جوانان ما و حتی بانوان وجود دارد.
وی در توصیه به جوانان برای دست کشیدن از این عادت بد بیان کرد: این عادت نادرست ربطی هم به مسائل سیاسی و آمریکا و اسرائیل هم ندارد که برخی ممکن است برخی گناهان را به آن ربط بدهند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه با بیان اینکه مطالعه چشم را تضعیف میکند، ولی خواندن قرآن باعث تقویت آن است اظهار کرد: همه مسائل را نباید با نگاه مادی بنگریم از این رو در روایت بیان شده که صلوات سبب تقویت حافظه انسان میشود همچنین در روایت بیان شده که صلوات، کفاره گناهان است.
وی با بیان اینکه خیلی روایات وجود دارد که صلوات سبب سهل و آسانی در روز قیامت برای انسان است تصریح کرد: در روایت است که چند گروه در سایه عرش و رحمت خدا در روز قیامت وجود دارند؛ کسی که غمی از دل محروم و داغ دیده بردارد؛ دوم، کسی که سنت پیامبر و اهل بیت (ع) را احیاء کند.
وی افزود: سنت پیامبر از نامگذاری شروع میشود؛ نام پیامبر و ائمه را روی آنان بگذارید؛ سنت پیامبر، مهریه بالا و سختگیری در ازدواج و گناه در عروسی نیست، تکریم اولاد و همسایه و محبت به زنان است.
رفیعی با اشاره به آیه ۵۷ سوره احزاب ادامه داد: در این آیه به عذاب خوارکننده کسانی که خدا و رسول را آزار دهند در دنیا و آخرت اشاره کرده است.
وی با اشاره به مصادیق آزار خدا اظهار کرد: گناه کردن و بت پرستی و شرک از بزرگترین مصادیق آزار خدا است و مصادیق آزار پیامبر نیز موارد متعددی است؛ کسانی که زهرای مرضیه را آزار دهند؛ امام علی را آزار دهند مصداق آن هستند.
این استاد حوزه گفت: از جمله موارد آزار پیامبر این بود که بر سر ایشان شکمبه ریختند، دندان مبارکش را شکستند، او و همراهان ایشان را آزار اقتصادی دادند و تحریم کردند.