گروه فضای مجازی: «قصهگوی هوشمند قرآنی» یکی از اپلیکیشنهای پر طرفداری است که میتواند در امر فراگیری قصص قرآن با محیطی زیبا به کودکان مؤثر باشد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، قصهگویی در طول تاریخ مورد علاقه و توجه بشر بوده و برای او جذابیت و کشش خاصی داشته است. به همین دلیل، قصه یکی از ابزارهای مهم اصلاح رفتار محسوب میشود. قرآن کریم نیز به نیاز بشر و گرایش او به قصه توجه نشان داده و با تأکید بر علایق طبیعی انسان بسیاری از مباحث ظریف اعتقادی، اجتماعی و اخلاقی را در قالب زیباترین داستانها طرح و ارائه میکند.
خداوند متعال در سورههای متعدد قرآن کریم از طریق نقل داستان گذشتگان سعی در هدایت، تربیت و اصلاح رفتار بشر داشته است. اصطلاح قصه در فرهنگ قرآن به معنی پی جویی، تحلیل و بررسی حوادث مهم تاریخ انبیاء براساس بینش الهی است که هدف از آن عبرت و درس گرفتن از حوادث برای زندگی خود، تذکر، بیداری، تحول و تثبیت دل مؤمنین است.
این گونه ادبی، به معنای عام، به آثاری اطلاق میشود که هم از نظر درونمایه و ساخت و پرداخت و تصویر و هم از نظر زبان و بیان و شیوه ارائه با نیازها، علاقهمندیها، تجربهها، و تواناییهای درک و خواندن کودکان و نوجوانان متناسب باشد.
کتاب آسمانی ما مسلمانان پر است از حکایتهای شنیدنی و آموزنده که میتواند چراغ راه زندگانی باشد. بیشتر این داستانها برای کودکان نیز جذاب هستند و چه خوب است فرزندان خود را از نور هدایت الهی بینصیب نگذاریم و آنها را با قصههای قرآنی آشنا کنیم.
برهمین اساس قصد داریم تا برنامه «قصهگوی هوشمند قرآنی» را به علاقهمندان معرفی کنیم. این نرمافزار یکی دیگر از اپلیکیشنهای پر طرفداری است که میتواند در امر فراگیری قصص قرآن به کودکان مؤثر باشد.
قصهگوی هوشمند قرآنی در حال حاضر از نظر تعداد داستانهایی که در خود دارد، کامل نبوده و تنها مطلب موجود، حکایت معروف و زیبای اصحاب فیل است که به صورت کامل نقل شده است. البته طبق وعده تولیدکنندگان در صورت استقبال از این برنامه، قصههای دیگری به آن افزوده خواهد شد تا رضایت شما بیشتر جلب کند.
امکانات جانبی و قابلیتهای این اپلیکیشن اندرویدی حائز اهمیت است. جالبترین قابلیت برنامه، امکان ضبط صدای کاربران بر روی متن است که به صورت هوشمند و مجزا، بر روی هر صفحه انجام شده است. با وجود این قابلیت میتوانید داستانها را هم با صدای خودتان و هم با صدای گوینده اختصاصی برنامه (خاله مهربون)، برای فرزندان خود پخش کنید.
قصهگوی هوشمند قرآنی بهصورت خودکار صدای ضبط شده را با شماره صفحات هماهنگ میکند و حتی اگر در هنگام ضبط اشتباهی پیش آمد، میتوان از شماره صفحه موردنظر به بعد، ادامه عملیات را انجام داد.
استفاده از انیمیشنها و افکتهای تصویری جالب، جذابیت ظاهری این برنامه را بیشتر کرده و در کنار رنگبندیها و تصاویر پسزمینه زیبا، محیط چشمنوازی برای کودکان پدید آورده است. البته باید گفت بزرگسالان نیز از چنیننمایی لذت خواهند برد!
فونت مناسب و خوانای برنامه را هم نباید از یاد ببریم که بر روی پس زمینه به کار رفته، دید خوبی برای مطالعه دارد و کاربران را دچار مشکل نخواهد کرد. در انتخاب آیکونها نیز دقت کافی به عمل آمده و همه عناصر، هماهنگیهای لازم را با یکدیگر دارند.
برای طراحی اپلیکیشن فوق، گویا زحمت زیادی کشیده شده و تقریبا با دقت و زمانی که برای گرافیک بازیهای موجود درآن صرف میشود، قابل مقایسه است.
دسترسی سریع و استفاده آسان از امکانات برنامه فوق بهترین قابلیت کاربردی آن است. خصوصیات ذکر شده، به والدین کمک میکند تا به راحتی با قصه گوی هوشمند قرآنی کار کنند.
استفاده از دکمههای ناوبری برای جابجایی بین صفحات و همچنین دکمههای عملیاتی برای توقف، ضبط و پخش صدا، از جمله امکاناتی هستند که باعث حرفهای شدن رابط کاربری این اپلیکیشن شدهاند.
ظاهر گرافیکی این برنامه اندرویدی نیز، استانداردها و تناسب لازم با موضوع آن را در خود دارد. نکتهای که بیشتر از همه چیز در طراحی محیط این اپلیکیشن لحاظ شده است، رده سنی مخاطبان آن است. بدین ترتیب میتوان قالب گرافیکی آن را توجیه کرد و امتیاز مثبتی برای آن درنظر گرفت.
امکان ورق زدن صفحات به صورت دستی و خودکار، پخش موسیقی متن با امکان قطع، و همچنین قابلیت مطالعه بدون صدای گوینده از دیگر امکانات جانبی برنامه است. تمامی موارد ذکر شده، به صورت کامل در راهنمای اپلیکیشن توضیح داده شدهاند.
البته باید گفت با توجه به امکانات این نرمافزار باید در تعلیم و تربیت، قصهگویی روشی غیر مستقیم که بتواند در اعماق روح کودک و نوجوان تأثیر بگذارد، استفاده کرد.
چراکه قصه، نه تنها پیامهای مفیدی برای کودک دارد، بلکه اگر به گونههای جذاب و مناسب طراحی و بیان شود، کودک و نوجوان میکوشند خود را با شخصیتهای آن قصه همانند سازند.
با بیان داستانهای قرآنی، زمینه رشد شناختی کودک فراهم میشود و با ارایه قصههای آموزنده و جذاب به ساخت الگوی ذهنی آنان با گرایشات معنوی میتوان پرداخت و زمینه علاقه کودک و انگیزه آنان را به مسایل دینی فراهم کرد.
در این صورت است که نوعی اشتیاق در کودکان ایجاد میشود و در نتیجه کودک و نوجوان از انجام اعمال دینی احساس رضایت میکند که این رضایت باعث درونی شدن عمل اخلاقی در آنان میشود.
میتوانید این برنامه و داستانهای موجود در آن را از طریق این لینک دریافت کنید.